dilluns, 17 de desembre del 2012

Missatge del Regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí i Galbis: “Barcelona no permetrà el maltractament d’animals i treballarà amb contundència per combatre qualsevol conducta que vulneri els seus drets”.

Barcelona precinta una activitat il·legal 
de tinença i criança d’animals.



És una actuació que s’emmarca en l’aposta del Govern municipal per combatre el maltractament i treballar a favor de la tinença responsable d’animals.

El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, reitera que la capital catalana no permetrà cap conducta que atempti contra els drets dels animals.

L’Ajuntament de Barcelona ha fet un pas més en la lluita per combatre qualsevol conducta o activitat relacionada amb el maltractament dels animals.

El Districte de Sant Andreu va executar el passat 12 de desembre el precinte d’una activitat il·legal de tinença i crianza d’animals que es desenvolupava al passeig de la Verneda 140, en uns terrenys que són, en part, propietat d’Adif.

Adif, per la seva banda, també presentat la corresponent denúncia per l’ocupació il·legal dels terrenys. Es tracta d’una activitat que ja fa anys que es realitzava en aquests terrenys. L’actual Govern municipal ja fa mesos que es va posar a treballar per aturar aquesta activitat, que no només s’estava realitzant de forma il·legal, sinó que a més era impossible legalitzar.

Un informe emès per l’àrea d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament va concloure el passat mes de juliol que l’activitat de cria de cavalls i de tinença de gossos no era admisible en aquesta finca, mentre que un informe del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, emès el passat novembre, va concloure que el risc per a la salut i benestar dels animals podia arribar a ser greu si es mantenien les condicions higièniques i sanitàries existent en la finca. Aquest últim informe instava a solucionar les irregularitats de les instal·lacions.

Amb tota aquesta feina documental realitzada, dimecres es va poder procedir al precinte de l’activitat. Quatre persones que estaven a la finca van ser detingudes per la Guàrdia Urbana per un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat a agents de l’autoritat i de resistència i desobediència, després d’intentar oposar-se al precinte. Una cinquena persona també va ser
imputada pel mateix concepte.

En el moment de realitzar el precinte es van trobar a la finca 4 cavalls (sense cap identificació) i 5 gallines i galls. Els animals van estat traslladats a centres d’atenció especialitzats per cavalls o per aus.

Tota l’operació es va desenvolupar amb el suport i la participació dels responsables de les polítiques de benestar animal de l’Ajuntament de Barcelona.

Anteriorment a aquesta actuació, el passat mes d’agost, l’Ajuntament de Barcelona ja va fer una intervenció en aquesta finca que va permetre la recuperació de 19 gossos, que van ser traslladats a un centre d’acolliment.

El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, ha destacat la importància de l’actuació desenvolupada a la finca de Sant Andreu, entre altres coses perquè és un missatge clar a la ciutat:  “Barcelona no permetrà el maltractament d’animals i treballarà amb contundència per combatre qualsevol conducta que vulneri els seus drets”, va manifestar el regidor.