dilluns, 2 de març del 2015

El Gato Paco irromp en campanya per buscar el suport dels propietaris de gats responsables.

 

El Gato Paco, protagonista de la campanya de tinença responsable de gats que impulsa la Pataforma Gatera, farà una crida per posar el tema en l’agenda dels partits polítics i la societat en general.

El personatge explica per Twitter, Facebook i al seu web les condicions que han de complir els propietaris per ser responsables amb el seu animal. L’objectiu és pal·liar les conseqüències de la tinença irresponsable, com ara l’abandonament i la superpoblació felina.

BARCELONA, 2 DE MARÇ | La Plataforma Gatera ha posat en marxa una nova campanya protagonitzada de nou pel Gato Paco; un personatge conegut en l’àmbit animalista que dóna consells de tinença responsable de gats a través de les xarxes socials i a la seva web, www.lawebdelgatopaco.org. El Gato Paco interacciona amb els seus seguidors i apropa curiositats, recomanacions i explicacions per entendre, respectar i ser responsables amb els gats: l’animal de companyia més freqüent a Europa i Estats Units. De fet, el portal web de la campanya és ja tot un referent per centralitzar tots els consells i informació útil sobre tinença responsable de gats.

A més, aprofitant la proximitat de les eleccions municipals, la Plataforma Gatera vol posar a l’agenda pública la tinença responsable de gats. Per fer-ho, el Gato Paco interpel·larà a través de les xarxes socials els principals partits polítics que concorren a les eleccions, amb la finalitat de conèixer quines mesures per garantir el benestar i la protecció dels felins i animals en general inclouen en els seus programes. Durant les properes setmanes, el Gato Paco preguntarà a Twitter (@El_Gato_Paco) sobre aquesta qüestió als partits polítics i candidats a l’alcaldia de Barcelona. Aquesta simpàtica acció precedirà d’altres que també dissenya la Plataforma Gatera i que s’aniran posant en marxa a mida que s’aproximi la campanya electoral.

‘El meu benestar, la teva responsabilitat’
Aquest és el nom de la campanya protagonitzada pel Gato Paco i que s’articula al voltant dels 5 principals pilars de la tinença responsable: el coneixement i la cura del gat; la necessitat d’identificar-lo amb un xip; l’esterilització com a control de la superpoblació felina; la vacunació i seguiment veterinari i la prevenció de l’abandonament. En aquest sentit, la Plataforma Gatera recorda l’obligatorietat legal d’identificar i censar els gats, una obligació que sovint es desconeix.

La campanya de la Plataforma Gatera compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el patrocini de Merial. Els perfils del Gato Paco són: www.facebook.com/GatoPacoMiau i @El_Gato_Paco.



Sobre la Plataforma Gatera
La Plataforma Gatera neix l’any 2005 amb la voluntat d’unir les diferents entitats proteccionistes, amb una filosofia i uns principis comuns de defensa del benestar y dels drets dels animals. Actualment estan adherides 23 entitats que treballen en diferents àmbits de la demarcació de Barcelona en la defensa dels animals i, en especia, dels gats del carrer.  La Plataforma Gatera treballa per conscienciar les Administracions de la importància d’avançar en la protecció dels animals i per una vida digna dels gats del carrer.   La Plataforma Gatera és membre del Consell Municipal de Convivència, Defensa i de Protecció dels Animals, de l’Ajuntament de Barcelona.



Més informació:

Òscar Gómez Domínguez
Premsa campanya Plataforma Gatera
oscargid@me.com
T. 626 47 30 10