divendres, 13 de març del 2009

Plenari del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals de Barcelona - Sessió de l'11 de març de 2009.


Consell Nou Parc d'Acollida.


Les diferents entitats proteccionistes membres de la Plataforma Gatera Ja! varem assistir al Consell de Protecció dels Animals ahir dia 11 de març per tal de mostrar el nostre recolçament al Parc d’Acollida i el seu emplaçament al Parc de l’Oreneta.

Tanmateix varem incidir en la necessitat que els grups de l’oposició fessin esforços per acostar postures i aprovar el pla. Ja fa masses anys que és de vital importància l’existència d’un centre amb les característiques del nou projecte. Ha de primar l’urgència i benestar dels animals per sobre de conflictes polítics.

Al Consell es van donar resposta a totes les al·legacions de manera argumentada i clara.

El recolçament de les entitats ve donat amb el condicionant de prendre mesures urgents de millora i gestió del CAAC.

La Plataforma Gatera Ja! va intervenir per demanar mesures en pro dels gats abandonats i de carrer, ja que no es creu suficient la mera intervenció en el fet puntual de l’esterilització (Nou Pla de Viver Tres Pins), sinò en un context més ampli que va des de el rescat fins a l’adopció.



El Jardinet dels Gats
com a entitat membre de la Plataforma espera que tot plegat ens porti a poder gaudir del nou Parc en els propers anys i que no es demorin les obres per una falta de consens polític, i insta als responsables a seguir treballant no nomès pel nou PARC sino per unes polítiques de qualitat i reals en pro de la defensa i els drets dels animals.




La notícia del Consell d’ahir, a El Periódico de Catalunya:




Decepcionados con ERC

Todas las entidades que asistieron ayer al consejo municipal de protección de los animales que presidió la teniente de alcalde Imma Mayol, mostraron de nuevo su apoyo a la perrera que el ayuntamiento prevé situar en el parque de la Oreneta. Entre otras, asociaciones como Libera!, Altarriba o Gatera Ja!, así como la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, dijeron sentirse “decepcionadas” con los partidos de la oposición, en concreto con ERC, a quien acusaron de electoralismo.

Las Alegaciones

Imma Mayol contestó a las 622 alegaciones en contra del plan y concretó que ninguna se opone al proyecto urbanístico, sino que cuestionan su ubicación. Según Mayol, esto solo demuestra que la perrera “genera rechazo en un entorno social que tiene prejuicios” y que “no muestra pudor en proponer otras zonas como Vallbona”. Reiteró que el centro no causará molestias en el entorno y expresó su intención de llegar a un consenso antes de la comisión plenaria que votará el plan.



2 comentaris:

lagalgalluenta ha dit...

Hola, he conocido vuestro trabajo y vuestro blog y me ha gustado mucho.
Me he permitido la libertad de enlazaros al mio y de concederos un premio si quereis, pasar a recogerlo.
Enhorabuena,l@s gat@s merecen que luchemos por ell@s.
Os leo.

Alba ha dit...

Hola,

somos tres estudiantes de periodismo de la Universitat Pompeu Fabra que estamos realizando un reportaje sobre todo el asunto de los ocellaires de la Rambla. Queremos hablar con alguien del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals pero no conseguimos encontrar ningún teléfono o dirección de contacto en Internet.

Nos gustaría saber si nos podeis ayudar con eso.

Muchas gracias de antemano y un saludo.

Alba G.

(Mi email:

alba.glaguna@gmail.com )